Nyomda.blog

Barátságos precíz nyomda!

Milyen papírra nyomtassunk?

2012. november 29. 22:43 - pgo

papertypes.jpgHányféle papír van forgalomban Magyarországon? Egészen pontosan: sok. Kell is, mert a különböző munkák más-más papírminőséget igényelnek. Mint ahogyan a Blikket nem nyomtatjuk kartonra, úgy az sem lenne szerencsés, ha egy névjegykártya hamar elhasználódna a vékony papír miatt. A funkció és az ár közösen határozza meg azt, hogy milyen papírra készül az adott nyomtatvány. (Ezen kívül még számolnunk kell a mérettel, a kiegészítő szolgáltatásokkal, a mennyiséggel is.) Vegyünk pár alapvető nyomdaipari terméket. Mire nyomtassunk?

Névjegykártya, cégkártya

A névkártya olyan nyomtatvány, ami hónapokig vagy akár évekig az üzletfelünknél marad. A kivitel tartóssága mellett ez lesz, ami azonosít minket, tehát a megjelenésére is gondot kell fordítanunk. Erre a célra 300 gramm-súlyú vagy annál vastagabb papírt válasszunk. Lehet matt vagy fényes műnyomó, kérhetjük fóliázással vagy ofszet lakkozással, ami megakadályozza a nyomat kopását. De az egyedi megjelenéshez számos kreatív papír közül választhatunk.

Ajándékutalvány, kupon

Ebben az esetben nem kell az elhasználódással számolni, viszont fontos szempont a nyomtatvány szép kivitelezése, és az, hogy tükrözze az utalvány vagy kupon értéket, amit képvisel. Ezen megfontolások miatt javasoljuk, hogy mázolt papírt (fényes műnyomót, matt vagy selyemfényű mázolt papírt) válasszunk. Nagy mennyiség és/vagy érték esetén gondoskodjunk a biztonsági elemekről, ami megakadályozza az illegális sokszorosítást. Ilyen lehet a formalakk, az UV formalakk vagy a sorszámozás.

Naptár

A naptár amellett, hogy használati értéke is nagy, egyfajta dekorációs funkciót tölt be a lakásokban, irodákban. Fali naptárakhoz 200 grammos fényes műnyomót ajánlunk, ami jól visszaadja a fotóinkat, karton hátlappal. Asztali naptárak esetében megelégedhetünk a 90 grammos ofszet papírral, amire jól tudunk jegyzetelni, a talphoz 300 grammos karton a jó választás.

Folytatjuk...

Nyomdai partnerünk a Bonex Press.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyomda.blog.hu/api/trackback/id/tr434931490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása