Nyomda.blog

Barátságos precíz nyomda!

Ofszet vagy digitális?

2013. július 23. 23:32 - pgo

kerdes.jpgA technika és az informatika minden korábbinál gyorsabb fejlődésének köszönhetően a nyomtatás egyre olcsóbbá, gyorsabbá válik, s emellett természetesen a korrekt árak sem maradhatnak el. A hagyományos, papírra történő nyomtatás mellett lehetővé vált más anyagok használata is, s így számos új lehetőség rejlik a területben. A technológiák miatt sokkal olcsóbb lett a nyomtatás, s így azok a cégek, akiknek nagy mennyiségben van szükségük nyomtatványokra, marketing célú anyagokra, kedvező árakkal találják szembe magukat.

Míg korábban a nyomtatás egyet jelentet a papír használatával, addig ma a textil, a plexi, vagy például a mágnes is azok közé az anyagok közé tartoznak, melyekre az ezzel foglalkozó cégek nyomtatást vállalnak.

A digitális nyomtatási technológia általában azokban az esetekben minősül jó választásnak, amikor bizonyos változó információk ( telefonszámok, összegek ) cseréjére időnként szükség lehet. A digitális adatokkal dolgozó technológia minden további nehézség nélkül alkalmas erre a célra, s elsősorban kis-, és közepes példányszám esetében javasolt.

Ezzel ellenben az ofszet nyomtatás kifejezetten a nagy példányszám előállítására alkalmas, például magazinok, brosúrák, szórólapok esetében. Napjainkban természetesen már nem ritka az olyan technológia sem, mely 3 dimenziós ábrázolások megjelenítésére alkalmas, vagy az UV LED technológiát alkalmazó változat, mely a digitális nyomtatás egyik fajtája. Fő alkalmazási felületei elsősorban a fém, a fa, és az üveg.

via: ngo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyomda.blog.hu/api/trackback/id/tr205422316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása