Nyomda.blog

Barátságos precíz nyomda!

Cold Foil - Új dimenzió a felületnemesítésben

2013. január 10. 17:17 - pgo

image004.jpgNapjaink marketing stratégiájának alapvető elvárása, hogy feltűnő, a többitől eltérő, egyedi termékeket alkossunk, melyek látványa magára vonja a figyelmet. A fémesen csillogó felületek szemet gyönyörködtetőek, az így készített termék exkluzivitást, magas minőséget sugall.

Eddig, ha a nyomdatermékeket ezüstösen csillogó réteggel akartuk ellátni (akár esztétikai vagy biztonságtechnikai célból), akkor ezt úgynevezett prégeléssel tudtuk megtenni. Ennek a megoldásnak hátránya volt, hogy mindenképpen prégelő klisét kellett készíteni az ezüstösen csillogó forma felviteléhez, ami megnövelte (főleg alacsonyabb példányszámoknál) a költségeket. Ráadásul a nyomtatás és a prégelés nem egy menetben történt, hanem két különböző gépen, ami az átfutási időt is meghosszabbította.

Ez részben kiváltható volt azzal az ötletes megoldással, ha nyomtatás előtt a nyomathordozót teljes felületén fémfóliával láttuk el. Így viszont a teljes felület fémesen csillogott, tehát azon nyomat részeken (pl. logo-k, arculati színek) ahol nem akartuk, hogy a fémes csillogó hatás átüssön, a nyomat és a fémfólia közé fedőfehéret kellett nyomtatnunk. Magyarul óhatatlanul történik minden ilyen gyártásnál némi alapanyag pazarlás, bár egyes terméktípusoknál (pl. termékcsomagolások) ez a megoldás továbbra is versenyképes.

Az új Cold Foil eljárással viszont a nyomtatás és a forma fémfólia egy gyártási menetben kerül fel a nyomathordozóra,  és csak ott lesz fémfólia ahol a grafika is megkívánja. Mindez drága kliséköltség és alapanyag pazarlás nélkül. A fémfóliázott réteg felülnyomtatható, így lehetnek az ezüstösen csillogó fémfóliás grafikai elemekből arany és bronz árnyalatok is. De minden fémfóliára nyomott szín metallizált csillogású lesz, az elérhető exkluzív hatásoknak csak a képzelőerő szab határt. A design tervezési lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok, hiszen a Cold-foil olyan, mint egy ötödik szín, lehet 100 %-os, árnyalatos, nagyon finom léniákból álló mintázat, vagy betű, amit 6 pontos méretig választhatunk. A különleges megjelenés pedig tovább fokozható különleges lakkozásokkal, legyen az hibrid effekt vagy iriodin (irrizáló) lakkozás stb.

A Cold Foil eljárással blogunk szakmai partnere, a Bonex Press Kft. célja egy új, kedvező ár-érték arányú felületnemesítési eljárással szolgálni ügyfeleinek.    

1145 Budapest, Újvidék tér 15.
T/F: (06 1) 422-0327
www.bonex-press.hu   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyomda.blog.hu/api/trackback/id/tr705010118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása